26 Kasım 2015 Perşembe

Gıdalarda Domuz Yağı Kullanılıyor

Bazı gıdalarda domuz yağı katkısı kullanıldığını biliyor muydunuz? 
Uzmanlar domuz yağı katkısı ve jelatinli ürünlerin insan sağlığını olumsuz etkilediğini ve tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Katkı kullanılmayan gıda maddesinin neredeyse kalmadığını belirten uzmanlar, günümüzde domuz yağı katkılı ve jelatinli ürünlerin, şeker, pasta, çikolata, öksürük şurubu ve kozmetik ürünlerde kullandığını belirtiyor.
GIDALAR REVİZE EDİLSİN
Tehlikenin büyüklüğüne dikkat çeken uzmanlar, helal sertifikalı gıdaların tüketilmesi konusunda vatandaşı uyarıyor. İnsan sağlığını hiçe sayanlara caydırıcılığı olan yaptırımlar uygulanması gerektiğine dikkat çeken GİMDES Baş Denetçisi, Gıda Yüksek Mühendisi Hayreddin İşbilir, Türk Gıda Kodeksi'nin helal, haram, mekruh, necis gibi İslami tanımlamalar ile revize edilmesi ve bu revizyona riayet etmeyi tüm üreticilere mecbur kılınması gerektiğini kaydetti.
İşbilir, "Ülkeye giren tüm katkılar denetlenirse bu konuda önemli bir adım atılmış olunacak. Dolayısıyla tükettiğimiz gıdalar helal ve sağlıklı olacak. Kurallara uymayan üreticilere verilen ceza miktarlarının mutlaka artırılması gerekiyor." dedi.
HANGİ ÜRÜNLERDE VAR?
GİMDES Baş Denetçisi, Gıda Yüksek Mühendisi Hayreddin İşbilir, en çok katkı maddesi bulunan maddeleri, "Çikolata, bisküvi, dondurma, sakız, yaş ve kuru pasta, şekerleme, cips, hazır çorba, bulyon, tatlı, meyve suyu prosesi, yufka, pizza, öksürük şurubu, grip ilaçları, bitkisel yağ, un, ekmek katkıları, sucuk kılıfları, kek ve krem" olarak açıkladı.

haberler.com

5 yorum:

  1. Ekmeklere kadar herseyde var maalesef sıkı vejeteryanlar gibi beslenmek gerekecek. Kesinlikle dozu yağı olaması ıcın önceden cok araştırmak gerek firmalara tek tek mavi yazmak .... Çetrefilli bir ıs. Allah yardımcımız olsun isim içine para girince gıda sektoru almış Basını gidiyor Hersey Sünni herseyde ucuz diye domuz katkısı var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet haklısınız..
      dikkat etmeye çalışıyoruz işte..
      Allah akıl fikir versin bu insanlara..

      Sil
  2. "Uzmanlar domuz yağı katkısı ve jelatinli ürünlerin insan sağlığını olumsuz etkilediğini ve tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor. " Bence tamamen dini bir durumdan dolayı böyle bir açıklama yapıyor o uzmanlar. Eğer gerçekten sağlığa olumsuz bir katkısı olsaydı müslümanlar dışındaki herkesin çok sağlıksız olması gerekiyor. Dini inançlardan dolayı tüketmiyor olabilirsiniz lakin böyle körü körüne yazılar yazmadan önce düşünmek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. domuz tüketenlerin ne kadar sağlıklı olduklarını bilemeyiz..
      dini İslam olmayanların hepsi domuz tüketiyor mu? sorusu da ayrı bir muamma..
      +Türkiye bir müslüman Ülke ise kesinlikle hiç bir gıda da kullanılmamalı..
      kullanılıyorsa da paketinde belirtilmeli ki,isteyen alsın istemeyen almasın..!

      Sil
    2. Domuzun sağlığa Zararlı olduğu bilimsel bir gerçek bu kadar sık tüketilmesinin ve kullanılmasının nedeni de ucuz olması. Size domuzun zararlıya ilgili bilimsel bir konuşma linki ekliyorum bu Konuşmayı Müslüman birı yapmıyor, bazen konuşmadan önce biraz araştırsak bilinç altımıza işlenen yanlış Yönlendirmeleri değişmez gerçekleşmiş gibi sunmasak.... https://m.youtube.com/watch?v=OCawpY-hAeE

      Sil

DİĞER YAYINLARIM..