12 Şubat 2014 Çarşamba

NET MESAJ...



Henry Ford Amerikan medyasının yıllardır en popüler  haber kaynağıdır. Gazeteler onunla röportaj yapabilmek için aylarca sırasını bekler.  
Amerikan ekonomisine kazandırdığı araçlar ile yerli sermeye noktasında milli  kahramandır. İş hayatından kalan zamanını ve parasını ailesi ile değerlendirir. Öyleki belli bir zaman sonra oğlu para ile satın almadığı  hiç bir şey kalmadığını düşünüp bunalıma girecek, para harcayacak yeni yerler arayacaktır. 

Aly ise  6 yaşında başlamıştı ilkokula. Yaşı  ve vücut yapısı küçük olduğu için 4. sınıfa kadar Annesi getirip götürmüştü okula . Lise hayatı Amerikanın sayılı kolejlerinden biri olan Paul.... Kolejinde geçmişti. 
Liseden sonra hayat hiçte istediği gibi gitmemişti. Onu çok seven ailesi  bile olanlar karşısında Aly'e karşı umutlatını tüketmişti. Aylarca  kendisine iş arayan Aly,  ne istediği gibi  bir iş ne de moralinin düzelmesine  vesile olabilecek bir durum olmuştu.
 Aly'nin  babası etrafında çok sevilen bir isimdir. Ayrıca nüfuzlu bir iş adamıdır. Henry ile oğlu Aly'nin buluşabilmeleri için bir randevu ayarlar.
Aly randevu günü sabah erkenden kalkar, tüm hazırlıklarını yaptıktan sonra vaktinden erken ulaşır buluşacakları yere.  
Henry  arabasındadır,  Aly'e arabaya binmesini söyler. Bi hayli yol aldıktan sonra sırayla insanların çok iltifat ettiği sıra sıra plazaları gezerler. Hnry delikanlı ile fazlaca konuşacak fırsatı bulamaz . son dükkanı ziyaretten sonra  tekrar araca binip yol alırlar. 
Semtin en ıssız ve kilometrelerce süren ormanlık alana gelirler ve Henry gençten arabadan inmesini ister....
 Aly arabadan indikten sonra saatlerce sürecek orman yolunda tek başında yol almaya başlar. Henry' nin neden böyle bir şey yaptığına akıl erdiremez. Çok sinirlenmiştir. İçinden hakarete varacak derecede lakırdılar eder. Şehir merkezine yaklaştığında yaklaşık 1 saatir yürüdüğünü fark eder. Ama bu gün yaşadıklarımda bir gizem var der kendi kendine. Koskaca ülkenin en iyi iş adamı bana böyle yapmasının bir sebebi var mutlaka der ve sabah ilk buluşmadan sonra gittikleri ilk plazaya girer. Tablo inanılmazdır. Müthiş bir lütuf ve ikram görür.
-- Efendim hoş geldiniz, Henry bey nasıllar acaba sorusu defalarca sorulur. Kendine geldiğinde duyduğu tek soru  efendim siz ne iş yapıyorsunuzdur.
Aly o gün bu sorunun cevabını veremez ama Henry nin verdiği mesajı alır.  Durumu iyi değerlendirir. Şu an ise Aly Fordun Dünya ya açılan kapısıdır. Tüm dünyaya ford yedek parçalarını pazarlar...... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DİĞER YAYINLARIM..