22 Şubat 2015 Pazar

KOMŞU HAKKINA DİKKAT

Ashaptan Hazreti Mücahid (R.A.) Abdullah b. Ömer (R.A.) ile alâkalı şahit olduğu bir hâdiseyi şöyle nakleder :
— Ben, Hattab oğlu Ömer'in oğlu Abdullah'ın yaninda idim. Ömer b. Abdullah (R.A.) oğluna bir koyun kestiriyordu. Koyunun kesilmesi için emir verdikten sonra oğluna:
— «Oğlum yahûdi komşumuzu da unutmayasın!» diye emir verdi ve bu emri koyun kesilip hazırlanıncaya kadar üç defa tekrarladı. Babasının aynı sözü tekrarlayıp durmasından sıkılan oğul:
— «Baba, anladım. Yahûdi komşumuza da pay ayır diyorsun. 
Bunu tekrarlayıp durmanın ne mânâsı var! Ben bu zamana kadar senin hiçbir emrine itaatsizlik ettim mi? Bütün mesele, koyun kesildikten sonra komşu yahûdiye bir parça 'et verilmesi değil mi?...» deyince, Hazreti Ömer, oğlu Abdullah'ın elinden tutup; yüzünü kendisine doğru çevirdikten sonra şöyle dedi :
— «Oğlum, komşu hakkı hususunda Peygamberimiz öyle çok tekrarda bulunurdu ki, biz nerde ise komşumuzu malımıza ortak kılacak sanırdık. Sen neden bahsediyorsun!.»
..............

Büyük Dini Hikayeler

7 yorum:

  1. güzel bi paylalım olmuş canım...

    YanıtlaSil
  2. Ben maalesef komşularıma hakkımı helal edemiyorum.. Boşuna demiyorlar ev alma komşu al diye, o kadar önemli bir şey ki komşuluk bunu sorunlar yaşayınca çok daha iyi anlıyorsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle haklısınız Allaha havale etmeli onları..
      Allah sabırlar versin..
      sevgiler..

      Sil
    2. Allah razı olsun çok zor.. Bende beklerim bloguma.. Blog keşit etkinliğimede katılmanızı dilerim blogunuzu duyurmanız açısından.. Sevgiler..

      Sil
  3. Çok faydalı dolu dolu bir blog olmuş,hemen takibe aldım,Allah razı olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler,hemen bende geliyorum bloğunuza,
      sevgiler..

      Sil

DİĞER YAYINLARIM..