11 Şubat 2014 Salı

ASR VAKTİ

İKİNDİ NAMAZI




Hz. Allah Asr (ikindi)  vaktine yemin ederek, müstakil bir sure inzal etmiştir. İnsanların o vakitte dünya işleri ile çok meşgul oldukları için kazaya kalma ihtimali en fazla olan namazdır, ikindi. 
Süleyman A.S  atları ile bir ikindi vakti çok meşgul olarak ikindi namazını kaçırır. Allahü Tealaya günlerce tevbe eder ve kendini affettirmek için bütün atları keserek  fakir fukaraya dağıttırır.  İkindi namazının ehemmiyeti açısından asrı saadette yaşanan şu hadise durumu en iyi özetleyen tablodur.   
Bir gün Sevgili Peygamberimiz (S.A.V)' me bir kadın koşarak geldi. 
Ey Allahın Resulu ben çok büyük bir günah işledim , tevbe etsem Hz. Allah beni affeder mi, dedi. Peygamber A.S nedir, anlat bakalım buyurdu. 
Kadın; Efendim eşim cihada gitiğinde zina yaptım ve bu zinadan bir çocuğum oldu. Korktuğum için kimseye söylemeden çocuğu sirke bidon'unda boğarak öldürdüm ve o sirkeyi de sattım, çok pişman oldum, der. 
Sevgili Peygamberimiz çok üzgün ve mütessir olmuştur.  Bir insanın nasıl bu kadar zalim olabileceğini düşündüğü   halde, sinirlenerek, bu kadar bağırıp çağırmandan  bende ikindi namazını kaçırdığın için feryat ediyorsun zannettim, buyurur.


Kaynak: Alusi; Ruhul Me'ani Fi Tefsiril Kuranil Azim Ves Seb'il Mesani Tefsiri   Asr Suresi Tefsiri ;  


2 yorum:

  1. Böyle bir hadisi ne duydum ne de okudum. Kuvvetle muhtemeldir ki bu hadis sahih değildir. Lütfen, hadisleri naklederken kaynak belirtiniz. Selametle kalınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaynak konusunda son derece haklısınız. Acemilik diyelim...

      Kaynak: Alusi; Ruhul Me'ani Fi Tefsiril Kuranil Azim Ves Seb'il Mesani Tefsiri Asr Suresi Tefsiri ;

      Alusi : Son devrin tefsir alimlerindendir. Nesebi Baba tarafından Hz. Hüseyine Anne tarafından Hz. Hasana dayanır.Ceddi Bağdatın köklü ailelerinden dir. Küçük yaşta Kuranı Kerimi ezberler. 1854 de vefat etmeden önce İstanbul ziyaretide bulunmaktadır..

      ilginiz için teşekkürler..

      Sil

DİĞER YAYINLARIM..